This week's book giveaways are in the Refactoring and Agile forums.
We're giving away four copies each of Re-engineering Legacy Software and Docker in Action and have the authors on-line!
See this thread and this one for details.
Win a copy of Re-engineering Legacy Software this week in the Refactoring forum
or Docker in Action in the Cloud/Virtualization forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Tomcat not starting with Netbeans IDE

 
ramandeep Dhanju
Greenhorn
Posts: 7
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I installed Netbeans IDE 7.0.1 with Tomcat with it which it installs with it. But i got the following error when i tried to run my sample project
Deployment error:
Starting of Tomcat failed.
See the server log for details.
at org.netbeans.modules.j2ee.deployment.devmodules.api.Deployment.deploy(Deployment.java:223)
at org.netbeans.modules.j2ee.ant.Deploy.execute(Deploy.java:106)
at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.java:291)
at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor48.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:601)
at org.apache.tools.ant.dispatch.DispatchUtils.execute(DispatchUtils.java:106)
at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:348)
at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:390)
at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:411)
at org.apache.tools.ant.Project.executeSortedTargets(Project.java:1399)
at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1368)
at org.apache.tools.ant.helper.DefaultExecutor.executeTargets(DefaultExecutor.java:41)
at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:1251)
at org.apache.tools.ant.module.bridge.impl.BridgeImpl.run(BridgeImpl.java:284)
at org.apache.tools.ant.module.run.TargetExecutor.run(TargetExecutor.java:539)
at org.netbeans.core.execution.RunClassThread.run(RunClassThread.java:153)
BUILD FAILED (total time: 5 seconds)

I want to tell that i had Tomcat 7.0.1 installed separately i just uninstalled it before installing Netbeans.
PLease help me ASAP???////
 
Tim Holloway
Saloon Keeper
Pie
Posts: 18014
47
Android Eclipse IDE Linux
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
We are not a good "ASAP" help resource, I'm afraid. Since this is a free service, you have to wait for a volunteer to help.

I'm afraid that the only help I can provide, however, is to route your question to the IDEs forum, since that's where you will find the NetBeans experts.
 
Joachim Rohde
Ranch Hand
Posts: 433
Netbeans IDE
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
See the server log for details.

What does the log say?
 
ramandeep Dhanju
Greenhorn
Posts: 7
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Using CATALINA_BASE: "C:\Users\rd\.netbeans\7.0\apache-tomcat-7.0.14.0_base"
Using CATALINA_HOME: "C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache Tomcat 7.0.14"
Using CATALINA_TMPDIR: "C:\Users\rd\.netbeans\7.0\apache-tomcat-7.0.14.0_base\temp"
Using JRE_HOME: "C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_03"
Using CLASSPATH: "C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache Tomcat 7.0.14\bin\bootstrap.jar;C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache Tomcat 7.0.14\bin\tomcat-juli.jar"
Apr 10, 2013 6:42:47 PM org.apache.catalina.startup.Catalina initDirs
SEVERE: Cannot find specified temporary folder at C:\Users\rd\.netbeans\7.0\apache-tomcat-7.0.14.0_base\temp
Apr 10, 2013 6:42:47 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
WARNING: Unable to load server configuration from [C:\Users\rd\.netbeans\7.0\apache-tomcat-7.0.14.0_base\conf\server.xml]
Apr 10, 2013 6:42:47 PM org.apache.catalina.startup.Catalina initDirs
SEVERE: Cannot find specified temporary folder at C:\Users\rd\.netbeans\7.0\apache-tomcat-7.0.14.0_base\temp
Apr 10, 2013 6:42:47 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
WARNING: Unable to load server configuration from [C:\Users\rd\.netbeans\7.0\apache-tomcat-7.0.14.0_base\conf\server.xml]
Apr 10, 2013 6:42:47 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
SEVERE: Cannot start server. Server instance is not configured.


That is what i found in the server logs
??
 
Peter Johnson
author
Bartender
Posts: 5852
7
Android Eclipse IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I would have expected you to comment on the SEVERE errors. In other words, do the missing folders/files exist? Are they readable/writable?
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic