Win a copy of Design for the Mind this week in the Design forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Can't connect to database after installing Tomcat 5.5.27

 
Paul Kmiecik
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello,

The goal is to create a new web service. After installing Apache tomcat, Java (jdk1.5.0.22), SSL cert, started apache and
getting the following error in the Catilina.out file. Verified I can connect to the database by manually connecting via sqlplus
so have correct connection info and can. Apache process appears to be running fine. Any suggestions on how to troubleshoot
this issue? Thanks in advance.

ERROR ConnectTool:68 - Method:createConn():Connections could not be acquired from the underlying database!
 
Lalit Mehra
Ranch Hand
Posts: 384
Eclipse IDE Firefox Browser Java
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Paul,

Welcome to the Ranch.

Your issue could possibly be because of one of these ...

1. The database configuration details you have entered are incorrect or have changed
2. The URL for the database is incorrect
3. The database server is not running. If your database server is down, restart it and check the logs to see why it had failed or stopped
4. The network is down (or there is a firewall in between confluence and the database server which is interfering) and the connection to the database cannot be established

Hope this helps
 
Paul Kmiecik
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks for the warm welcome and responding so quickly! ~

Yeah, maybe its a firewall issue but as mentioned I'm able to connect to the database from the web server to
the remote database via sqlplus. By any chance are there some tests I can run to verify Apache tomcat and
Java were installed correctly?
 
Lalit Mehra
Ranch Hand
Posts: 384
Eclipse IDE Firefox Browser Java
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I don't think this issue may arise because of a faulty apache or java installation.
Recheck your credentials and the database location.
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic