wood burning stoves*
The moose likes Websphere and the fly likes Problem with cluster on websphere App Server ND Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


JavaRanch » Java Forums » Products » Websphere
Bookmark "Problem with cluster on websphere App Server ND" Watch "Problem with cluster on websphere App Server ND" New topic
Author

Problem with cluster on websphere App Server ND

Andrey Komarov
Greenhorn

Joined: Dec 03, 2013
Posts: 3
Hello everyone. I'm from Russia and my english is pretty bad.
WebSphere Application Server Network Deployment 8.5
I have 2 virtual machines with hosts - iron1.ca.xxx.xx and iron2.dvb.xxx.xx
On iron1 i maked profile - Cell (DMgr and AppSrv), on iron2 Custom profile.
I add iron2 node to dmgr host.
I maked cluster with box - "Create the member by converting an existing application server" and choose iron1 node.
After that i deployed our application from DMgr on both nodes. But application working only on iron1, on iron2 IE said - Cannot display webpage.

May be I did something wrong, honestly i know that.. But i don't know what exactly.
So i ask help to understand where is mistake. Thank you.
Harneet Singh
Greenhorn

Joined: Feb 05, 2013
Posts: 18
Hi Andrey,

Kindly check following things.

1. Did you double check if you are hitting the correct URL. May be the port address is wrong.
2. or Firewall issue between your computer to the server . try to telnet to that machine and port.
3. or Is Server started ? check its status.
4. Check the status of your application. If its light green ( its partially started - means not started on all servers ; hence will need to troubleshoot more)
5. whats in the logs coming when you hit iron2. Kindly post a snippet ( not entire log file , just the part when you hit the URL)

Regards,
Harneet.
Andrey Komarov
Greenhorn

Joined: Dec 03, 2013
Posts: 3
Thanks for your reply.

1. Yes, i checked. I tryed various ports/
2. I changed iron2 domen from dvb to ca. Tried, not working.
3. In DMgr server is running, if i tried start server from console - error - server already started.
4. Status deep green. It's start on both of servers.
5. That's interesting, but nothing. When i try to connect to iron2 in logs nothing happened.

In this topic http://www.coderanch.com/t/556017/Websphere/setup-cluster#2522755 i read this

5. Create cluster members in such a way that at least one application server runs on each of the nodes.
6. At the end of all the steps, following JVM processes will run across different machines.
Dmgr
NodeAgent01
NodeAgent02
AppServer01 (running in Node01 and part of NodeAgent01)
AppServer02 (running in Node02 and part of NodeAgent02)


I'm not sure what i understand this right. Can you explain this, please?
Harneet Singh
Greenhorn

Joined: Feb 05, 2013
Posts: 18
Hi Andrey,

1. You do not have to try to different ports. You will get responded only by two ports ( one ssl and other non ssl , by default ports are 9080 and 9443 respectively).
2. I am not sure how you changed the domain name , as it needs to be done on the server and then on DNS and then on your local host file .
and you said that TELNET FAILED. if TELNET has failed then you need to get your firewall openings, otherwise the URL will never work.
3 & 4 . Means that your Server and Application both are UP and Running - GOOD.
5. If there is no movement in logs then it means that request is not reaching your server. This can be due to your FIREWALL issue as stated in point number 2.
-------------------------------------------------------------------
From the information you have provided I strongly believe that you have a FIREWALL / Network issue and get the required policies opened between your Computer and iron2 node.
------------------------------------------------------------------
5. Create cluster members in such a way that at least one application server runs on each of the nodes.
6. At the end of all the steps, following JVM processes will run across different machines.
Dmgr
NodeAgent01
NodeAgent02
AppServer01 (running in Node01 and part of NodeAgent01)
AppServer02 (running in Node02 and part of NodeAgent02)


A cluster is logical grouping of more than 1 JVM having same sets of application and behavior. So the first statement means that your both nodes - iron1 and iron2 should have atleast 2 JVM belonging to same Cluster.
here :
Server 1 will have -
NodeAgent01
AppServer01
Server2 will have -
NodeAgent02
AppServer02
Andrey Komarov
Greenhorn

Joined: Dec 03, 2013
Posts: 3
So, i found problem why node2 is not work. I re-install websphere on node2 and add node to cluster, and i got 404 error.
i found what is Node1 work on port 9080, Node2 on 9081.
In Enviroment - Virtual host - default host, i add port 9081 to host * and it start working.

 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Problem with cluster on websphere App Server ND