aspose file tools*
The moose likes Struts and the fly likes java.lang.NullPointerException: Module 'null' not found. Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Frameworks » Struts
Bookmark "java.lang.NullPointerException: Module Watch "java.lang.NullPointerException: Module New topic
Author

java.lang.NullPointerException: Module 'null' not found.

Vinod suryawanshi
Ranch Hand

Joined: Aug 08, 2012
Posts: 51
Hi friends,
We created one web application in struts 1.3, in web logic 10.3.4 server and we are trying to deploy that application on web logic 10.3 server. We used jdk1.6 which is same on client environment.
Our application successfully deployed there, jsp pages which fetching data from package classes in my application is working properly.
But, pages which having html:form are not loaded. i am getting following error.


here is my web.xml file.


here is my struts-config.xml file.


my jsp pages html:form bean declaration and code is as followed.



bellow is list of jar file i used,
antlr-2.7.2.jar
commons-beanutils-1.7.0.jar
commons-chain-1.2.jar
commons-digester-2.0.jar
commons-logging-1.0.4.jar
commons-validator-1.3.1.jar
oro-2.0.8.jar
struts-core-1.3.10.jar
struts-taglib-1.3.10.jar
struts-tiles-1.3.10.jar

I am stuck into this issue from very long time, and I tried almost everything I know, but getting same error. Any help or suggestion is appreciated.
Thanks
Joe Ess
Bartender

Joined: Oct 29, 2001
Posts: 8997
    
    9

check out our FAQ


[How To Ask Questions On JavaRanch]
Vinod suryawanshi
Ranch Hand

Joined: Aug 08, 2012
Posts: 51
Hi Joe, thanks for your reply,
I visited that link, but still I am quite confuse for solution.
As per my research on this issue, I am thinking this issue may occur because of 2 reasons.
1. My struts-config.xml file DTD wrong version. below is log which I got when web logic10.3 server start up.



2. Weblogic SAXParserFactory issue,
I visited two below links,
link1
and
link2

and as per the link, this issue is related to web logic 10.3 bug, so i have to fixed it by setting appropriate SAXParserFactory.

Please suggest me, am I on right track to solve to this issue or not.
Joe Ess
Bartender

Joined: Oct 29, 2001
Posts: 8997
    
    9

1. My struts-config.xml file DTD wrong version. below is log which I got when web logic10.3 server start up.


I don't see it. It is being successfully resolved to an alternate location. What DTD do you reference in your struts.xml file?

2. Weblogic SAXParserFactory issue,


Why would you say that? You aren't getting an error from the SAX parser.

I'm curious about this:


What does the full stack trace of that error look like?
Vinod suryawanshi
Ranch Hand

Joined: Aug 08, 2012
Posts: 51
Thanks Joe Ess for your reply,
I solved this issue,

Solution for this issue is,
This issue is related to web logic 10.3 SAXParserFactory only.
when I replace my commons-digester-2.0.jar file with commons-digester-1.8.jar, my issue solved.
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: java.lang.NullPointerException: Module 'null' not found.