GeeCON Prague 2014*
The moose likes BEA/Weblogic and the fly likes Servlet deployment iuuse in weblogic 8.1 Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


JavaRanch » Java Forums » Products » BEA/Weblogic
Bookmark "Servlet deployment iuuse in weblogic 8.1" Watch "Servlet deployment iuuse in weblogic 8.1" New topic
Author

Servlet deployment iuuse in weblogic 8.1

RP Singh
Greenhorn

Joined: Feb 11, 2006
Posts: 3
I am deploying a servlet firsttime in weblogic 8.1 server. I have added the mapping information in web.xml.

After I restart the server, the server can not locate the class .

I have the WEB-INF under applications/Giftstore , and classes and lib under WEB-INF. I have put the web.xml under WEB-INF as well.

I am getting "Error 404--Not Found" error when I access the following url

http://localhost:7001/Giftstore/firstservlet


Can not figure out what is going on here. I can get to console and a sample jsp page. But the servlets do not work

Here is the xml code I am adding to the web.xml.

<servlet>
<servlet-name>firstservlet</servlet-name>
<servlet-class>com.landridge.gifts.FirstServlet</servlet-class>
</servlet>

<servlet>
<servlet-name>ServletPractice</servlet-name>
<servlet-class>com.landridge.gifts.ServletPractice</servlet-class>
</servlet>



RP
Saket Barve
Ranch Hand

Joined: Dec 19, 2002
Posts: 229
Is your directory structure in general and especially under WEB-INF/classes appropriate? You might also want to put in a simple index.html in your application root and see if that comes up.
Santosh Rathi
Greenhorn

Joined: May 12, 2005
Posts: 5
you also need to set the <servlet-mapping> tag, add this tag and then try again. it should work.
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Servlet deployment iuuse in weblogic 8.1