aspose file tools*
The moose likes Websphere and the fly likes Attn.Kyle:Problem while configuring WPS with Sun One Directory Server!! Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Products » Websphere
Bookmark "Attn.Kyle:Problem while configuring WPS with Sun One Directory Server!!" Watch "Attn.Kyle:Problem while configuring WPS with Sun One Directory Server!!" New topic
Author

Attn.Kyle:Problem while configuring WPS with Sun One Directory Server!!

Ravi Kumar Ravuru
Ranch Hand

Joined: Apr 18, 2002
Posts: 176
Kyle,
Iam configuring Websphere Portal Server for Sun One Directory Server with the instructions given in the following link:
http://pvcid.raleigh.ibm.com/wpf/ic/5021hp/smb/en/InfoCenter/wpf/cfg_sun_wp.html
I have entered the values which were instructed in the above link and running the following command
WPSconfig.bat validate-ldap
Iam getting the following error:
Running WebSphere Portal 5.0.0.0 configuration task.
MYLANG is en
E:\WebSphere\AppServer\java\bin\native2ascii ..\config\wpconfig.properties ..\co
nfig\wpconfig_ascii.properties
Setting cfg.file.name.original to wpconfig.properties
Setting cfg.file.name to wpconfig_ascii.properties
Buildfile: wpconfig.xml
validate-ldap:
action-validate-ldap-connection:
[ldapcheck] ###############################################################
[ldapcheck] ldapURL : 9.182.93.196:389
[ldapcheck] ldapUser : cn=Directory Manager
[ldapcheck] ldapPassword : *
[ldapcheck] ldapSslEnabled : false
[ldapcheck] ###############################################################
action-validate-ldap-suffix:
[ldapcheck] ###############################################################
[ldapcheck] ldapURL : 9.182.93.196:389
[ldapcheck] ldapUser : cn=Directory Manager
[ldapcheck] ldapPassword : *
[ldapcheck] ldapSslEnabled : false
[ldapcheck] objectDn : o=cognos,c=CA
[ldapcheck] ###############################################################
[ldapcheck] Checking for 'o=cognos,c=CA'
[ldapcheck] ###############################################################
action-validate-ldap-was-admin-user:
[ldapcheck] ###############################################################
[ldapcheck] ldapURL : 9.182.93.196:389
[ldapcheck] ldapUser : uid=cognos,o=cognos,c=CA
[ldapcheck] ldapPassword : *
[ldapcheck] ldapSslEnabled : false
[ldapcheck] javax.naming.AuthenticationException: [LDAP: error code 32 - No Such
Object]
[ldapcheck] ERROR: 4
[ldapcheck] Invalid or insufficient authorization privileges.
BUILD FAILED
E:\WebSphere\PortalServer\config\wpconfig.xml:359: ERROR: 4
Total time: 2 seconds

The user which was created in Sun One Directory Server is being used in WPconfig.properties.
Iam unable to trace where i went wrong.
Kindly suggest me the solution.
Regards,
Ravi
Ravi Kumar Ravuru
Ranch Hand

Joined: Apr 18, 2002
Posts: 176
Kyle,
The above problem was solved.Iam getting problem while enabling Websphere Application Server Security for Single-sign on to LDAP(SUN One Directory Server) from Portal Server.
the command for enabling the security is
wpsconfig enable-security-ldap
iam following the link which was given in my previous post.
The error is as follows:
Licensed Materials - Property of IBM
5724-E76, 5724-E77
(C) Copyright IBM Corp. 2001, 2003 All Rights Reserved.
Running WebSphere Portal 5.0.0.0 configuration task.
MYLANG is en
E:\WebSphere\AppServer\java\bin\native2ascii ..\config\wpconfig.properties ..\config\wpconfig_ascii.properties
Setting cfg.file.name.original to wpconfig.properties
Setting cfg.file.name to wpconfig_ascii.properties
Buildfile: wpconfig.xml
Property "DbDriverDs" being trimmed of trailing blanks!
action-set-time-property:
init:
action-pre-process-wmm:
[logmsg] 2004.04.12 13:29:13.375 action-pre-process-wmm
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
[echo] Modifying WMM database_setenv.sh/.bat shell scripts
[echo] 2004-04-12-01-29
action-validate-was-instance:
[logmsg] 2004.04.12 13:29:14.484 action-validate-was-instance predicate
[logmsg] EJPC1019I Checking WebSphere Application Server at "E:/WebSphere/AppServer"
[logmsg]
[validationshell] 2004.04.12 13:29:17.891 Discovery validate_location
[validationshell] EJPC1518I Discovery processing discovered WebSphere Application Server installed at location "E:/WebSphere/AppServer" has framework component "BASE"
[validationshell]
[validationshell]
[validationshell] 2004.04.12 13:29:17.906 Discovery was_functor_for_path
[validationshell] EJPC1518I Discovery processing discovered WebSphere Application Server installed at location "E:/WebSphere/AppServer" has framework component "PME"
[validationshell]
[validationshell]
[validationshell] 2004.04.12 13:29:18.078 Discovery.rules disc_get_OS
[validationshell] EJPC1500I The Discovered Operating System type is "WIN"
[validationshell]
[validationshell]
action-log-validate-was-instance-success:
[logmsg] 2004.04.12 13:29:18.891 action-validate-was-instance predicate
[logmsg] EJPC1020I Check for WebSphere Application Server succeeded.
[logmsg]
action-update-xmlaccess-scripts:
action-update-migration-scripts:
init-cfg-files:
[logmsg] 2004.04.12 13:29:19.703 init-cfg-files
[logmsg] EJPC3076I Delete/make directory, Shorten path, Copy files and replace placeholder, set file permissions
[logmsg]
[delete] Deleting directory E:\WebSphere\PortalServer\config\work
[mkdir] Created dir: E:\WebSphere\PortalServer\config\work
[setproperty] Property NewDbLibrary was set to "E:/IBM/SQLLIB/java/db2java.zip";
[setproperty] Property UserSuffix was set to ou=people,o=cognos,c=CA
[setproperty] Property GroupSuffix was set to ou=groups,o=cognos,c=CA
[setproperty] Property WasUseridShort was set to wpsadmin
[setproperty] Property WmmConfig was set to 1
[generate-portalid] Generated portal ID: 00096B2500DB01131ADF
[copy] Copying 523 files to E:\WEBSPH~1\PORTAL~1\config\work
action-replace-tokens-cloudscape-setcpbat:
[logmsg] 2004.04.12 13:29:50.953 init-cfg-files
[logmsg] EJPC3078I Delete/make directory, Shorten path, Copy files and replace placeholder, set file permissions finished
[logmsg]
start-admin-server:
[logmsg] 2004.04.12 13:29:50.969 start-admin-server
[logmsg] EJPC3060I Starting Server "server1"
[logmsg]
[exec] ADMU0116I: Tool information is being logged in file
[exec] E:\WebSphere\AppServer\logs\server1\startServer.log
[exec] ADMU3100I: Reading configuration for server: server1
[exec] ADMU3027E: An instance of the server is already running: server1
[exec] ADMU0111E: Program exiting with error:
[exec] com.ibm.websphere.management.exception.AdminException: ADMU3027E: An
[exec] instance of the server is already running: server1
[exec] ADMU0211I: Error details may be seen in the file:
[exec] E:\WebSphere\AppServer\logs\server1\startServer.log
[exec] ADMU1211I: To obtain a full trace of the failure, use the -trace option.
action-check-was-uid:
[checkpropertyvalue] Property WasUserid was set to uid=wpsadmin,ou=people,o=cognos,c=CA
action-stop-portal-server-secure:
[logmsg] 2004.04.12 13:30:02.344 stop-portal-server-secure
[logmsg] EJPC3063I Stopping Server "WebSphere_Portal"
[logmsg]
[exec] ADMU0116I: Tool information is being logged in file
[exec] E:\WebSphere\AppServer\logs\WebSphere_Portal\stopServer.log
[exec] ADMU3100I: Reading configuration for server: WebSphere_Portal
[exec] ADMU3201I: Server stop request issued. Waiting for stop status.
[exec] ADMU4000I: Server WebSphere_Portal stop completed.
action-stop-portal-server-insecure:
stop-portal-server:
enable-security-ldap:
validate-ldap:
action-validate-ldap-connection:
[ldapcheck] ###############################################################
[ldapcheck] ldapURL : localhost:389
[ldapcheck] ldapUser : cn=Directory Manager
[ldapcheck] ldapPassword : *
[ldapcheck] ldapSslEnabled : false
[ldapcheck] ###############################################################
action-validate-ldap-suffix:
[ldapcheck] ###############################################################
[ldapcheck] ldapURL : localhost:389
[ldapcheck] ldapUser : cn=Directory Manager
[ldapcheck] ldapPassword : *
[ldapcheck] ldapSslEnabled : false
[ldapcheck] objectDn : o=cognos,c=CA
[ldapcheck] ###############################################################
[ldapcheck] Checking for 'o=cognos,c=CA'
[ldapcheck] ###############################################################
action-validate-ldap-was-admin-user:
[ldapcheck] ###############################################################
[ldapcheck] ldapURL : localhost:389
[ldapcheck] ldapUser : uid=wpsadmin,ou=people,o=cognos,c=CA
[ldapcheck] ldapPassword : *
[ldapcheck] ldapSslEnabled : false
[ldapcheck] ###############################################################
action-validate-ldap-portal-admin-user:
[ldapcheck] ###############################################################
[ldapcheck] ldapURL : localhost:389
[ldapcheck] ldapUser : uid=wpsadmin,ou=people,o=cognos,c=CA
[ldapcheck] ldapPassword : *
[ldapcheck] ldapSslEnabled : false
[ldapcheck] ###############################################################
action-validate-ldap-bind-user:
[ldapcheck] ###############################################################
[ldapcheck] ldapURL : localhost:389
[ldapcheck] ldapUser : uid=wpsbind,ou=people,o=cognos,c=CA
[ldapcheck] ldapPassword : *
[ldapcheck] ldapSslEnabled : false
[ldapcheck] ###############################################################
action-secure-portal-ldap:
action-is-lookaside:
[setproperty] Property WmmConfig was set to 1
action-set-time-property:
init:
action-pre-process-wmm:
[logmsg] 2004.04.12 13:31:15.625 action-pre-process-wmm
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
[echo] Modifying WMM database_setenv.sh/.bat shell scripts
[echo] 2004-04-12-01-29
action-validate-was-instance:
[logmsg] 2004.04.12 13:31:16.344 action-validate-was-instance predicate
[logmsg] EJPC1019I Checking WebSphere Application Server at "E:/WebSphere/AppServer"
[logmsg]
[validationshell] 2004.04.12 13:31:19.047 Discovery validate_location
[validationshell] EJPC1518I Discovery processing discovered WebSphere Application Server installed at location "E:/WebSphere/AppServer" has framework component "BASE"
[validationshell]
[validationshell]
[validationshell] 2004.04.12 13:31:19.234 Discovery was_functor_for_path
[validationshell] EJPC1518I Discovery processing discovered WebSphere Application Server installed at location "E:/WebSphere/AppServer" has framework component "PME"
[validationshell]
[validationshell]
[validationshell] 2004.04.12 13:31:19.344 Discovery.rules disc_get_OS
[validationshell] EJPC1500I The Discovered Operating System type is "WIN"
[validationshell]
[validationshell]
action-log-validate-was-instance-success:
[logmsg] 2004.04.12 13:31:20.078 action-validate-was-instance predicate
[logmsg] EJPC1020I Check for WebSphere Application Server succeeded.
[logmsg]
action-update-xmlaccess-scripts:
action-update-migration-scripts:
init-cfg-files:
[logmsg] 2004.04.12 13:31:20.641 init-cfg-files
[logmsg] EJPC3076I Delete/make directory, Shorten path, Copy files and replace placeholder, set file permissions
[logmsg]
[delete] Deleting directory E:\WebSphere\PortalServer\config\work
[mkdir] Created dir: E:\WebSphere\PortalServer\config\work
[setproperty] Property NewDbLibrary was set to "E:/IBM/SQLLIB/java/db2java.zip";
[setproperty] Property UserSuffix was set to ou=people,o=cognos,c=CA
[setproperty] Property GroupSuffix was set to ou=groups,o=cognos,c=CA
[setproperty] Property WasUseridShort was set to wpsadmin
[setproperty] Property WmmConfig was set to 1
[generate-portalid] Generated portal ID: 00096B2500DB01131AE1
[copy] Copying 523 files to E:\WEBSPH~1\PORTAL~1\config\work
action-replace-tokens-cloudscape-setcpbat:
[logmsg] 2004.04.12 13:31:48.078 init-cfg-files
[logmsg] EJPC3078I Delete/make directory, Shorten path, Copy files and replace placeholder, set file permissions finished
[logmsg]
action-init-database-wmm-lookaside:
action-switch-database:
action-update-database-wps-ldap:
[logmsg] 2004.04.12 13:31:48.453 action-update-database-wps-ldap
[logmsg] EJPC3068I Updating database "wps50"
[logmsg]
[java] Connected to jdbc b2:wps50;create=true
[java] Reading file E:\WebSphere\PortalServer\config\work\db\db2\wps_ldap.sql
[java] UPDATE user_desc SET name=LOWER('uid=wpsadmin,ou=people,o=cognos,c=CA') WHERE oid=10
[java]
[java] UPDATE user_desc SET name=LOWER('cn=wpsadmins,o=default organization') WHERE oid=11
[java]
[logmsg] 2004.04.12 13:32:02.094 action-update-database-wps-ldap
[logmsg] EJPC3009I Database "wps50" updated
[logmsg]
action-web-xml-old-exists:
action-create-web-xml-old:
action-update-web-xml:
[copy] Copying 1 file to E:\WebSphere\AppServer\installedApps\mars-blr\wps.ear\wps.war\WEB-INF
[copy] Copying 1 file to E:\WebSphere\AppServer\config\cells\mars-blr\applications\wps.ear\deployments\wps\wps.war\WEB-INF
action-update-wps-ear:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:02.547 action-update-wps-ear
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
action-set-servlet-paths:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:02.688 action-set-servlet-paths
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
action-update-configservice:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:03.406 action-update-configservice
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
action-update-deploymentservice:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:03.469 action-update-deploymentservice
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
action-update-datastoreservice:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:03.531 action-update-datastoreservice
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
action-update-vaultservice-ldap:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:03.547 action-update-vaultservice
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
action-is-lookaside:
[setproperty] Property WmmConfig was set to 1
action-update-wmm-ldap:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:03.594 atcion-update-wmm-ldap
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
[copy] Copying 1 file to E:\WebSphere\PortalServer\shared\app\wmm
[copy] Copying 1 file to E:\WebSphere\PortalServer\wmm
action-config-portal-ldap:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:03.891 action-config-portal-ldap
[logmsg] RAS0001E: Message key Config.portal.ldap.success was not found in the message file com.ibm.wps.config.logging.InstallAndConfigLogger.
[logmsg]
action-secure-configservice:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:04.266 action-secure-configservice
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
action-update-java-policy:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:04.656 action-update-java-policy
[logmsg] EJPC3057I Updating Portal configuration
[logmsg]
[copy] Copying 1 file to E:\WebSphere\AppServer\config\cells\mars-blr\nodes\mars-blr
action-cfg-was-security-ldap:
[logmsg] 2004.04.12 13:32:04.953 action-cfg-was-security-ldap
[logmsg] EJPC3048I Configuring security with LDAP
[logmsg]
[wsadmin] WASX7209I: Connected to process "server1" on node mars-blr using SOAP connector; The type of process is: UnManagedProcess
[wsadmin] ===== in configLTPA
[wsadmin] LTPA keys was generated
[wsadmin]
[wsadmin] public, private, and shared keys exported
[wsadmin]
[wsadmin] ===== in configLDAP
[wsadmin] Removed hostId (cells/mars-blr:security.xml#EndPoint_1)
[wsadmin]
[wsadmin] Saved the change
[wsadmin]
[wsadmin] LDAP configured
[wsadmin] ===== in configAdvancedLDAP
[wsadmin] ===== in createJAASAuthDataPortal
[wsadmin] JAAS alias: mars-blr/wpsldap
[wsadmin] Delete the JAASAuthData for the given alias mars-blr/wpsldap, if exist...
[wsadmin] Create the new object mars-blr/wpsldap
[wsadmin] ===== in createJAASConfigEntry
[wsadmin] appLoginConfigId=(cells/mars-blr:security.xml#JAASConfiguration_1)
[wsadmin]
[wsadmin] This alias is already defined.
[wsadmin] ===== in createJAASConfigEntry
[wsadmin] appLoginConfigId=(cells/mars-blr:security.xml#JAASConfiguration_1)
[wsadmin]
[wsadmin] This alias is already defined.
[wsadmin] ===== in configGlobalSecurity
[wsadmin] inputauthmech is LTPA ####### authmech is (cells/mars-blr:security.xml#SWAMAuthentication_1)
[wsadmin] inputauthmech is LTPA ####### authmech is (cells/mars-blr:security.xml#LTPA_1)
[wsadmin] setting the authentication mechanism to (cells/mars-blr:security.xml#LTPA_1)
[wsadmin] ===== validate security settings
[wsadmin] cachetimeout value is 600
[wsadmin] cachetimeout value is ok
[wsadmin] Active Authentication Mechanism is (cells/mars-blr:security.xml#LTPA_1)
[wsadmin] Active User Registry is (cells/mars-blr:security.xml#LDAPUserRegistry_1)
[wsadmin] Authmech is LTPA
[wsadmin]
[wsadmin]
[wsadmin] Validation success. Configuration saved.
[logmsg] 2004.04.12 13:34:12.266 action-cfg-was-security-ldap
[logmsg] EJPC3050I Security configured with LDAP
[logmsg]
start-portal-server:
[logmsg] 2004.04.12 13:34:12.656 start-portal-server
[logmsg] EJPC3060I Starting Server "WebSphere_Portal"
[logmsg]
[exec] ADMU0116I: Tool information is being logged in file
[exec] E:\WebSphere\AppServer\logs\WebSphere_Portal\startServer.log
[exec] ADMU3100I: Reading configuration for server: WebSphere_Portal
[exec] ADMU3200I: Server launched. Waiting for initialization status.
[exec] ADMU3000I: Server WebSphere_Portal open for e-business; process id is 3216
action-create-deployment-credentials:
[xmlaccess] XMLA0006I: Connecting to URL http://localhost:9081/wps/config
[xmlaccess] XMLA0002I: Reading input file E:\WebSphere\PortalServer\config\work\createDeploymentCredentials.xml
[xmlaccess] XMLA0011I: Request accepted
[xmlaccess] <?xml version="1.0"?>
[xmlaccess] <failure>
[xmlaccess] com.ibm.wps.command.MissingAccessRightsException: WPCM0006E:XmlCommand: Missing access rights.
[xmlaccess] </failure>
BUILD FAILED
E:\WebSphere\PortalServer\config\wpconfig.xml:266: XMLA0015E: Server response indicates an error
Total time: 8 minutes 25 seconds
Pls help me out.
Regards,
Ravi
Praveena Jayanthi
Greenhorn

Joined: Dec 30, 2005
Posts: 10
Ravi,

How did you solve your MissingAccessRights problem while enabling security on WPS and using sunone LDAP?

-Praveena
Brian Wright
Greenhorn

Joined: Dec 12, 2005
Posts: 11
I've encountered that precise error recently. In our case, it occurred because we'd setup LDAP over SSL and in the process had to edit the 'wmm.xml' file. I realise you're not running your LDAP over SSL, but take a look at the PORTAL_ROOT/wmm/wmm.xml file - it actually recreates that file as part of the 'enable-ldap-security' configuration task, along with a few other files.
 
wood burning stoves
 
subject: Attn.Kyle:Problem while configuring WPS with Sun One Directory Server!!