• Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Nothing is printing on the console

 
Xavier George
Ranch Hand
Posts: 39
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I installed RAD V6.0 with inbuilt Wasphere Application Server 6.0 (No separate installation). But, nothing is printing on the console when I am running the servlet which has System.out.println, browser shows output correctly. But, standalone java program with main method print everything fine.

Any idea/suggestions???
 
Ulf Dittmer
Rancher
Posts: 42967
73
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Websphere probably redirects standard output to a log file so that it doesn't get lost. Look through the installation directory (and consult the documentation) whether there is a log directory somewhere.
 
Xavier George
Ranch Hand
Posts: 39
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thats true, was has std out directory into C:\Program Files\IBM\Rational\SDP\6.0\runtimes\base_v6\profiles\default\logs\server1\SystemOut.log and print statement is being logged.

But, my concern is how to redirect those output to RAD console. Is there any setting that I have to do. On another macine it is printing fine on the console.
 
Jeanne Boyarsky
author & internet detective
Marshal
Posts: 34218
341
Eclipse IDE Java VI Editor
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Xavier,
Have you restarted the server recently? Sometimes if you run it for a few hours of heavy output, RAD gets confused and "forgets" to display output. I find stopping and starting the server helps it resynch things.
 
Xavier George
Ranch Hand
Posts: 39
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Yes, I restarted my server and even RAD but did not help. I must say, there should be some configuration/setting to point the server output on the RAD console. By default it server output prints on the console ... but in my case its not
Really need advise on this !!!
 
Randy Be
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
This happens if you have proxy enabled in RAD6.
To disable proxy go to here in RAD:
Window > Preferences > Internet > Proxy Settings
and uncheck "enable proxy"
 
It is sorta covered in the JavaRanch Style Guide.
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic