File APIs for Java Developers
Manipulate DOC, XLS, PPT, PDF and many others from your application.
http://aspose.com/file-tools
The moose likes Tomcat and the fly likes Apache/Tomcat strange behavior Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of JavaScript Promises Essentials this week in the JavaScript forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » Tomcat
Bookmark "Apache/Tomcat strange behavior" Watch "Apache/Tomcat strange behavior" New topic
Author

Apache/Tomcat strange behavior

did
Greenhorn

Joined: Sep 29, 2004
Posts: 4
Hello,

i am running Apache 2.0.49 and Tomcat 4.1.29 on HPUX, and i am experincing quite a strange behavior ... (well, i am quite new to apache/tomcat so this may not be a strange behavior for you experts )

Apache and Tomcat are starting properly, and application seem to be running fine for a few minutes BUT after that, we get a blank screen instead of the page that should be loaded...
(The page is fully accessible before that)

Once we get this blank screen, this page is never available again until we stop/restart apache/tomcat.

Here is the error message i am getting in the jk.log :

----------------
[jk_ajp_common.c (884)]: ajp_send_request 2: request body to send 0 - request body to resend 0
[jk_ajp_common.c (681)]: ERROR: can't receive the response message from tomcat, network problems or tomcat is down.
[jk_ajp_common.c (1050)]: Error reading reply from tomcat. Tomcat is down or network problems.
[jk_ajp_common.c (1187)]: ERROR: Receiving from tomcat failed, recoverable operation. err=0
----------------

If anybody can provide any ideas on what could be the reason of this behavior ....

thanks in advance for your help,
did
Greenhorn

Joined: Sep 29, 2004
Posts: 4
Hello,

seems like this behavior is unknow to anybody

Do let me know if you want additional information that could help you in helping me

thanks in advance,
William Brogden
Author and all-around good cowpoke
Rancher

Joined: Mar 22, 2000
Posts: 12821
    
    5
I would try talking to Tomcat directly at port 8080 or whatever - it looks like Tomcat has died, but a problem with the ajp connector is another possibility.
Bill
did
Greenhorn

Joined: Sep 29, 2004
Posts: 4
Hello,

thanks for your answer.
I doubt that tomcat has died, given the fact that few others pages from the same web site ar working fine.
I am looking at an ajp connector issue, but did not find anything for the moment.
I will what you suggest, and hopefully solve my problem

best regards,
Vani Bhat
Greenhorn

Joined: Oct 28, 2004
Posts: 15
Hey DID,
I too have the same problem. But my Tomacat is working fine and it is listening on the port too. Can you please help me if you have found the solution. It will be a great help.

Thanks,
Vani
did
Greenhorn

Joined: Sep 29, 2004
Posts: 4
Hello,

fortunately for you, we found the solution a few days ago.
So basically, this is a BUG from the coyote connector for this version of Tomcat ;

When running Tomcat 4.1.29 (not sure for other versions) on HP-UX (not sure on other OS), you need to use Java 1.3.1 or higher.

On my server, we were running Java 1.3.0.09 ...
Since we upgraded it to Java 1.3.1.12, we are not more seeing this issue, and application is running perfectly

hope it can help you,
Vani Bhat
Greenhorn

Joined: Oct 28, 2004
Posts: 15
Did Thanks but my java is ruunig a latest version and even I am getting this error too in mod_jk_log


[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_ajp_common.c (783)]: ERROR: can't receive the response message from tomcat, network problems or tomcat is down (63.105.186.245
:8009), err=-145
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_ajp_common.c (1250)]: Tomcat is down or network problems. No response has been sent to the client (yet)
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_ajp_common.c (1449)]: ERROR: Receiving from tomcat failed, recoverable operation. err=0
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_ajp_common.c (1468)]: sending request to tomcat failed in send loop. err=0
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_connect.c (136)]: Into jk_open_socket
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_connect.c (143)]: jk_open_socket, try to connect socket = 7 to 63.105.186.245:8009
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_connect.c (159)]: jk_open_socket, after connect ret = 0
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_connect.c (168)]: jk_open_socket, set TCP_NODELAY to on
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_connect.c (185)]: jk_open_socket, return, sd = 7
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_ajp_common.c (701)]: In jk_endpoint_t::ajp_connect_to_endpoint, connected sd = 7 to 63.105.186.245:8009
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_ajp_common.c (737)]: sending to ajp13 #285
[Thu Oct 28 08:00:15 2004] [jk_ajp_common.c (1035)]: ajp_send_request 2: request body to send 0 - request body to resend 0

Also if I restart Tomcat and apache2 then it starts working fine. I think after some particular hours of idle time this problem reoccurs.

Please help me and let me know about this strange behaviour.

Thanks,
Vani
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Apache/Tomcat strange behavior