wood burning stoves 2.0*
The moose likes Tomcat and the fly likes NoClassDefFound in Eclipse-Tomcat startup Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Murach's Java Servlets and JSP this week in the Servlets forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » Tomcat
Bookmark "NoClassDefFound in Eclipse-Tomcat startup" Watch "NoClassDefFound in Eclipse-Tomcat startup" New topic
Author

NoClassDefFound in Eclipse-Tomcat startup

Brian Reckinger
Greenhorn

Joined: Jun 20, 2007
Posts: 3
Howdy,

I have a war file that I can deploy locally on Tomcat 5.0.28 using the java 1.5. When I execute my build.xml in Eclipse and start Tomcat from the command prompt on Windows, everything works fine. However, for debugging purposes I download the Tomcat plugin for Eclipse(3.2) and I follow the same deployment steps (i.e., same build file, same source, etc.) except for starting Tomcat using the plugin instead of the command line. Anyway, I get a java.lang.NoClassDefFoundError com.a.b.c.xxxActionServlet.initialize(xxxActionServlet.java:75)

The Tomcat base has been configured correctly in Eclipse, but I can't figure why it blows-up when being started from the IDE. I'm at the point where I'm now just chasing my tail trying to make changes to resolve this issue.

Thanks
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: NoClassDefFound in Eclipse-Tomcat startup
 
Similar Threads
HTTP Status 404 - am I on the right port: 8080?
How to integrate Tomcat Plugin with Eclipse
GWT maven app not starting
Problem with compiling with Eclipse
ClassNotFoundException while running jdbc program