wood burning stoves*
The moose likes Tomcat and the fly likes Lost sessions when using Apache + Tomcat + mod_jk Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Android Security Essentials Live Lessons this week in the Android forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » Tomcat
Bookmark "Lost sessions when using Apache + Tomcat + mod_jk" Watch "Lost sessions when using Apache + Tomcat + mod_jk" New topic
Author

Lost sessions when using Apache + Tomcat + mod_jk

Marco Ehrentreich
best scout
Bartender

Joined: Mar 07, 2007
Posts: 1280

Hi guys!

Once again I need your help. I'm trying to set up Tomcat behind Apache with mod_jk. So far everything seemed to work fine. But at a closer look i discovered problems with session cookies respectively encoded URLs. I've tested this with Firefox and Konqueror and sometimes Tomcat seems to recognize existing sessions. The manager application from the Tomcat distributions works fine but the admin application and an own little test application are still making trouble.

In the config of mod_jk I have the following mappings to my AJP connector:



Basically this configuration is working except for the sessions. A look in the manager frontend tells me that every click on my reload button in the browser creates a new session. Perhaps I should mention that I'm NOT using any load balancing feature.

I'm using a Gentoo system with the following versions:

Apache 2.0.58-r2
Tomcat 5.5.23-r1
mod_jk 1.2.24

Has anyone experienced the same problems? Is something wrong with my config or perhaps should I use a different solution to connect Apache and Tomcat?

Thanks for your help!

Marco
 
With a little knowledge, a cast iron skillet is non-stick and lasts a lifetime.
 
subject: Lost sessions when using Apache + Tomcat + mod_jk
 
Similar Threads
Apache 2.0.53 + Tomcat 5.5.7 integration on Windows using mod_jk
integrating tomcat 5.5.23 with apache 2.0.59
Servlet 404 and JkMount configuration - encountered some problem (Apache/Tomcat)
File uploading problem
getting set up apache/tomcat