This week's book giveaways are in the Java EE and JavaScript forums.
We're giving away four copies each of The Java EE 7 Tutorial Volume 1 or Volume 2(winners choice) and jQuery UI in Action and have the authors on-line!
See this thread and this one for details.
The moose likes Tomcat and the fly likes [FIXED] weird problem with tomcat not starting up Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of The Java EE 7 Tutorial Volume 1 or Volume 2 this week in the Java EE forum
or jQuery UI in Action in the JavaScript forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » Tomcat
Bookmark "[FIXED] weird problem with tomcat not starting up" Watch "[FIXED] weird problem with tomcat not starting up" New topic
Author

[FIXED] weird problem with tomcat not starting up

jin sun
Ranch Hand

Joined: Feb 16, 2005
Posts: 30
When I try starting up tomcat through eclipse(version 5.5; java 1.5), I get this error and I'm not really sure why, since my collegue have the system running on their machines (I would ask him about this, but he's on vacation):



could anyone please shed some light on this?

[ August 10, 2007: Message edited by: jin sun ]
[ August 10, 2007: Message edited by: jin sun ]
Ben Souther
Sheriff

Joined: Dec 11, 2004
Posts: 13410

It sounds like Apache Digester (an XML to Java Object tool) is blowing up because it's trying to call an abstract method.

Did you try starting Tomcat without your app installed?


Java API J2EE API Servlet Spec JSP Spec How to ask a question... Simple Servlet Examples jsonf
jin sun
Ranch Hand

Joined: Feb 16, 2005
Posts: 30
Oh ok, I tried starting up tomcat without the app and it worked fine. So it has something to do with the app or Apache Digester possibly?

I forgot to show some of the logging info before the error. I don't know if it makes any difference but here it is:



Then the error shown above shows up

*UPDATE*
I resolved the issue (actually another collegue did). After looking at the vm args, we saw this:



and put some xml jar file in common\endorsed in my tomcat dir. Thanks for the help though, it pointed me somewhere.
[ August 10, 2007: Message edited by: jin sun ]
Ben Souther
Sheriff

Joined: Dec 11, 2004
Posts: 13410

Glad it's working.
Thanks for posting back with the solution.
 
 
subject: [FIXED] weird problem with tomcat not starting up