Win a copy of Re-engineering Legacy Software this week in the Refactoring forum
or Docker in Action in the Cloud/Virtualization forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Not able to run JSP

 
Prabhat Gupta
Ranch Hand
Posts: 135
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Every One!!

When i am trying to run JSP i am getting error like

Unable to find a javac compiler;
com.sun.tools.javac.Main is not on the classpath.
Perhaps JAVA_HOME does not point to the JDK

but i have already set system variable as
JAVA_HOME=C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_04;

Would you tell how can i fix it?

With thanks in advance:

Prabhat
[ March 13, 2008: Message edited by: Bear Bibeault ]
 
Ben Souther
Sheriff
Posts: 13411
Firefox Browser Redhat VI Editor
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
What version of Tomcat are you using?
How did you install it?
How did you start it up?
 
Jaikiran Pai
Marshal
Pie
Posts: 10444
227
IntelliJ IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
As Ben mentioned, please post the details.

JAVA_HOME=C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_04;


Also, make sure that you remove the semi-colon in the JAVA_HOME value. It should just be:

 
Prabhat Gupta
Ranch Hand
Posts: 135
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
quote
--------------------------------------
What version of Tomcat are you using?
How did you install it?
How did you start it up?
--------------------------------------
I m using Tomcat5.0..server runs fine..i m getting the Index.jsp page but the jsp page that i have created say A.jsp , i am not able to run.

The environment variables that i have set are

CLASSPATH =C:\Program Files\Java\JDK 1.5.0_04\lib\tools.jar;C:\TomCat 5.0\Common\lib\servlet_api.jar

JAVA_HOME=C:\Program Files\Java\JDK 1.5.0_04
JRE_HOME=C:\Program Files\Java\JRE 1.5.0_04


One more thing when i m running the same jsp in ECLIPSE it runs fine.But
It is getting problem when i m using TOMCAT.I guess the problem is some environment variable setting that i m not able to figure out.

Would you suggest what should i do?

Thanks & Regards

Prabhat
 
Arvind Mishra
Greenhorn
Posts: 28
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi

I think its not able to find rt.jar .
Try to Add this in your SYSTEM Path
 
Prabhat Gupta
Ranch Hand
Posts: 135
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thnx all!!
now it is working..
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic