• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Tim Cooke
  • Campbell Ritchie
  • Ron McLeod
  • Junilu Lacar
  • Liutauras Vilda
Sheriffs:
  • Paul Clapham
  • Jeanne Boyarsky
  • Henry Wong
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Tim Holloway
  • Stephan van Hulst
  • Piet Souris
  • Carey Brown
Bartenders:
  • Jesse Duncan
  • Frits Walraven
  • Mikalai Zaikin

Don't get the parameter in handler in MVC

 
Ranch Hand
Posts: 80
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I have a strange problem in WebSphere Application Server 3.5.5:
I pass a parameter in a page that submits to a handler in a form that uses method="post", and I put an alert before submitting in java script, and I'm sure from the output that I'm sending a parameter named "Page". This works fine in my machine with Visual age 3.5.2 with tomcat test environment & working on WebSphere Application Server 3.3.5 working in Oracle 8.1.7 on Solaris fine.
But when I'm moving on WebSphere application Server in the customer locvation which uses DB2 as reposotry ==> the variable in the parameter comes with null value.
My code is as follows & also I send the output of the System.out.println in the default output of the application server.
String l_szpageParameter = p_Request.getParameter( REQUEST_PAGE );
System.out.println( " l_szpageParameter : " + l_szpageParameter );

String l_szactionParameter = p_Request.getParameter( REQUEST_ACTION );
System.out.println( " l_szactionParameter : " + l_szactionParameter );

String l_szpageAttribute = (String)p_Request.getAttribute( REQUEST_PAGE );
System.out.println( " l_szpageAttribute : " + l_szpageAttribute );

String l_szactionAttribute = (String)p_Request.getAttribute( REQUEST_ACTION );
System.out.println( " l_szactionAttribute : " + l_szactionAttribute );
The output:
==============
l_szpageParameter : null
l_szactionParameter : null
l_szpageAttribute : null
l_szactionAttribute : null
I don't know how to trace to get the reason of this & why specially this page which have nothing than submit form with action.
plz help
 
Author
Posts: 245
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
how about you change the form method temporarily to GET so that you can see the values are fine?
 
Ashraf Fouad
Ranch Hand
Posts: 80
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I solved the problem by changing the parameter to hidden input in the page form, I still don't know till now what is the problem but it worked thankx GOD
 
Ashraf Fouad
Ranch Hand
Posts: 80
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Unfortuantly, I can't apply this to a form with mult-part request which I'm using for upload, still pressist.
 
pie. tiny ad:
Building a Better World in your Backyard by Paul Wheaton and Shawn Klassen-Koop
https://coderanch.com/wiki/718759/books/Building-World-Backyard-Paul-Wheaton
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic