• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Jeanne Boyarsky
  • Ron McLeod
  • Liutauras Vilda
  • Paul Clapham
Sheriffs:
  • paul wheaton
  • Tim Cooke
  • Henry Wong
Saloon Keepers:
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
  • Frits Walraven
  • Piet Souris
Bartenders:
  • Mike London

Exception occuring while accessing web services

 
Ranch Hand
Posts: 93
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,

I am getting following exception while accessing web service through client.




Following is the code client accessing web service




Please help me out here. I am badly stucked.

Thanks in advance
 
Bhavesh Dak
Ranch Hand
Posts: 93
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Issue resolved as xersesImpl.jar was causing the problem (Use the jar found in %JBOSS_HOME%lib directory)

But now I am getting following exception can anybody help me out in it.




I try to dig into the web some post says that this has to do with the jars in the endorsed directory but I am not getting proper reason for this to occur.
 
Bhavesh Dak
Ranch Hand
Posts: 93
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I am using JBoss 5.1.0

I have also made the changes suggested @ https://jira.jboss.org/jira/browse/JBWS-2418

But still having no luck to resolve this issue.
 
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I had the same issue you were having.

Whats happening is that the class SOAPMessage is beign loaded by the rt.jar in the JDK_HOME/jre/lib folder.

You just have to point to the jbossws-native-saaj.jar in the JBOSS_HOME/lib/endorsed folder to get rid of this message.

If you use an option of -verbose:class you will see the rt.jar being used for class SOAPMessage.

so I used these options

-Dsun.lang.ClassLoader.allowArraySyntax=true
-Djava.endorsed.dirs=C:\AFSF\jboss5.1.0.GA\lib\endorsed


These dont help by themselves so I used:

-Xbootclasspath/p:${JBOSS.endorsed}\jbossws-native-saaj.jar;${JBOSS.endorsed}\jbossws-native-jaxrpc.jar;${JBOSS.endorsed}\jbossws-native-jaxws.jar

[I was using ANT for this so JBOSS.endorsed would be the full path to JBOSSHOME/lib/endorsd.]

this prepends the bootclasspath to look in the jars in the lib/endorsed folder of JBOSS before the JDK rt.jar.

This takes the soap msg error away but for some reason you should get a logger classDefnotFound error.

To get rid of this just make sure you insert jboss-logging-spi.jar from JBOSS_HOME/client to JBOSS_HOME/lib/endorsed

I made sure also that jbossws-native-[saaj/jaxrpc/jaxws/jaxws-ext.jar] and jaxb-api are also in teh lib/endorsed folder

That should do it!!

Hope this works for you! it was a HUGE pain in the ass for me :/

-D
 
Bhavesh Dak
Ranch Hand
Posts: 93
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Danny,

I added following in run->runconfiguration->arguments

But eclipse is not accepting this option

-Xbootclasspath/p:$JBOSS_HOME/lib/endorsed/jbossws-native-saaj.jar;$JBOSS_HOME/lib/endorsed/jbossws-native-jaxrpc.jar;$JBOSS_HOME/lib/endorsed/jbossws-native-jaxws.jar


Its now getting too hectic day by day all deadlines are messed.

One question -->

There is a bug logged in jboss for this error message @ https://jira.jboss.org/jira/browse/JBWS-1439

Is this resolved and incorporated for jdk 1.6 and JBoss 5.1 (I am using jdk1.6.0_18 version)

Please help me out to get this work.

Thanks a lot.

 
Daniel Marquez
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
pretty sure if you are using either Unix or Windows that

-Xbootclasspath/p:$JBOSS_HOME\lib\blah blah blah

wont work

if your environmental varibale JBOSS_HOME is indeed set

use %JBOSS_HOME%\lib\endorsed\xxxxxxx.jar if in Windows

if you are in Unix I kinda forgot but it might be like ${JBOSS_HOME} to reference that environmental variable.

That should get eclipse to make it work
 
Bhavesh Dak
Ranch Hand
Posts: 93
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Resolved issue:

I have used interface : javax.xml.ws.Service

and copied following jars into endorsed directory of jboss

jaxb-impl.jar
jaxb-xjc.jar
jaxws-tools.jar
jbossws-native-jaxws.jar
jbossws-native-jaxws-ext.jar
jbossws-native-saaj.jar
stax-ex.jar
streambuffer.jar

Thanks for your support.
Cheers
 
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic