• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Jeanne Boyarsky
  • Ron McLeod
  • Paul Clapham
  • Liutauras Vilda
Sheriffs:
  • paul wheaton
  • Rob Spoor
  • Devaka Cooray
Saloon Keepers:
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
  • Frits Walraven
  • Tim Moores
Bartenders:
  • Mikalai Zaikin

Websphere server takes long time to startup

 
Greenhorn
Posts: 21
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,

I use wepsphere in eclipse with RAD. Issue is server takes long time whenever i start.
Help me on this

thanks
 
Ranch Hand
Posts: 446
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Generally running both RAD and WebSphere Base (embedded) server takes long time. But it also depends upon the CPU and Memory you have on your PC.

In case you are migrating from Eclipse-WebLogic/JBOSS to RAD/WAS environment then it definitely takes a lot of time.

Another thing you can do is turn off certain features in RAD like refreshing deployed apps in WAS everything you compile something.
 
Ranch Hand
Posts: 146
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I just moved to RAD 7.0 from WSAD 5.1, and am trying to deploy my application on RAD 7.0, I get a lot of debug messages. How do I turn them off?
My application starts after a long time.

For example:
.....
.....
.....
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,455 (Digester.java:1035) - Fire body() for FactoryCreateRule[className=null, attributeName=null, creationFactory=org.apache.struts.config.ActionForwardFactory@77447744]
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,470 (Digester.java:1035) - Fire body() for SetPropertiesRule[]
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,486 (Digester.java:1035) - Fire body() for SetNextRule[methodName=addForwardConfig, paramType=org.apache.struts.config.ForwardConfig]
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,486 (Digester.java:1055) - Popping body text ''
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,501 (Digester.java:1065) - Fire end() for SetNextRule[methodName=addForwardConfig, paramType=org.apache.struts.config.ForwardConfig]
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,517 (SetNextRule.java:186) - [SetNextRule]{struts-config/action-mappings/action/forward} Call org.apache.struts.action.ActionMapping.addForwardConfig(ForwardConfig[name=loadFailure,path=returnedClaimDetail.page,redirect=false,contextRelative=false,module=null])
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,517 (MethodUtils.java:522) - Matching name=addForwardConfig on class org.apache.struts.action.ActionMapping
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,533 (MethodUtils.java:537) - Found straight match: public void org.apache.struts.config.ActionConfig.addForwardConfig(org.apache.struts.config.ForwardConfig)
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,548 (MethodUtils.java:538) - isPublic:true
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,548 (Digester.java:1065) - Fire end() for SetPropertiesRule[]
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,564 (Digester.java:1065) - Fire end() for FactoryCreateRule[className=null, attributeName=null, creationFactory=org.apache.struts.config.ActionForwardFactory@77447744]
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,580 (FactoryCreateRule.java:424) - [FactoryCreateRule]{struts-config/action-mappings/action/forward} Pop org.apache.struts.action.ActionForward
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,580 (Digester.java:1132) - ignorableWhitespace(
)
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,595 (Digester.java:1243) - startElement(,forward,forward)
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,595 (Digester.java:1250) - Pushing body text ''
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,611 (Digester.java:1269) - New match='struts-config/action-mappings/action/forward'
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,626 (Digester.java:1284) - Fire begin() for FactoryCreateRule[className=null, attributeName=null, creationFactory=org.apache.struts.config.ActionForwardFactory@77447744]
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,626 (FactoryCreateRule.java:392) - [FactoryCreateRule]{struts-config/action-mappings/action/forward} New org.apache.struts.action.ActionForward
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,673 (Digester.java:1284) - Fire begin() for SetPropertiesRule[]
DEBUG 01 Jun 2010 16:45:56,689 (SetPropertiesRule.java:196) - [SetPropertiesRule]{struts-config/action-mappings/action/forward} Setting property 'name' to 'rfnSuccess'
......
.....so on.

Thanks,
Luke.
 
Luke Zechariah
Ranch Hand
Posts: 146
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I changed the "debug" to "info" on the log4j.properties file and it worked. Here is what I did:

Before:


 
Consider Paul's rocket mass heater.
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic