Win a copy of 97 Things Every Java Programmer Should Know this week in the Java in General forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Paul Clapham
  • Jeanne Boyarsky
  • Junilu Lacar
  • Henry Wong
Sheriffs:
  • Ron McLeod
  • Devaka Cooray
  • Tim Cooke
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Frits Walraven
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
Bartenders:
  • Piet Souris
  • salvin francis
  • fred rosenberger

WAS 6.1 not starting with ANT script

 
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,

i used the following script to start WAS 6.1 through command prompt.

<project default="default" name="WAS">
<path id="was.classpath">
<pathelement location="C:\Program Files\IBM\WebSphere\AppServer1\deploytool\itp\plugins\com.ibm.websphere.v61_6.1.0\ws_runtime.jar"/>
<pathelement location="C:\Program Files\IBM\WebSphere\AppServer1\bin" />
</path>
<taskdef name="startServer" classname="com.ibm.websphere.ant.tasks.StartServer" classpathref="was.classpath"/>

<target name="default" >
<startServer wasHome="C:/Program Files/IBM/WebSphere/AppServer1" server="AppServer1"/>
</target>
</project>


i get the following:

default:
Unable to parse setupCmdLine: null\bin\setupCmdLine.bat (The system cannot find the path specified)
Unable to parse setupCmdLine: null\bin\setupCmdLine.bat (The system cannot find the path specified)
[startServer] Unable to execute command
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Execute$Java13CommandLauncher.exec(Execute.java:840)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Execute.launch(Execute.java:436)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Execute.execute(Execute.java:450)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.fork(Java.java:746)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.executeJava(Java.java:170)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.execute(Java.java:83)
[startServer] at com.ibm.websphere.ant.tasks.ServerControl.execute(ServerControl.java:229)
[startServer] at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.java:275)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:364)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:341)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:369)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1214)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:1062)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:673)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:188)
[startServer] at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run(Launcher.java:257)
[startServer] at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main(Launcher.java:104)
[startServer] Caused by: java.lang.NullPointerException
[startServer] at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:441)
[startServer] at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:591)
[startServer] at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
[startServer] at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
[startServer] at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
[startServer] at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Execute$Java13CommandLauncher.exec(Execute.java:831)
[startServer] ... 16 more
[startServer] --- Nested Exception ---
[startServer] java.lang.NullPointerException
[startServer] at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:441)
[startServer] at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:591)
[startServer] at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
[startServer] at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
[startServer] at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
[startServer] at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Execute$Java13CommandLauncher.exec(Execute.java:831)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Execute.launch(Execute.java:436)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Execute.execute(Execute.java:450)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.fork(Java.java:746)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.executeJava(Java.java:170)
[startServer] at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.execute(Java.java:83)
[startServer] at com.ibm.websphere.ant.tasks.ServerControl.execute(ServerControl.java:229)
[startServer] at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.java:275)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:364)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:341)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:369)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1214)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:1062)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:673)
[startServer] at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:188)
[startServer] at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run(Launcher.java:257)
[startServer] at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main(Launcher.java:104)


what else needs to be set inorder to find the file "setupCmdLine.bat" ?

is the wasHome attribute set properly ?
 
satish rp
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,

I have found that the profilename attr. solved the problem and new problems are on plate!!!


i used the below

<startServer server="AppServer1" profilename="AppServer01" failonerror="true" wasHome="${local.websphere.path}" />


The problem now is:

java.util.MissingResourceException: Can't find bundle for base name com.ibm.ws.profile.resourcebundle.WSProfileResourceBundle, locale en_US


Any pointers ???
 
Get off me! Here, read this tiny ad:
Devious Experiments for a Truly Passive Greenhouse!
https://www.kickstarter.com/projects/paulwheaton/greenhouse-1
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic