• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Bear Bibeault
  • Ron McLeod
  • Jeanne Boyarsky
  • Paul Clapham
Sheriffs:
  • Tim Cooke
  • Liutauras Vilda
  • Junilu Lacar
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • fred rosenberger
  • salvin francis
Bartenders:
  • Piet Souris
  • Frits Walraven
  • Carey Brown

Getting error message when calling the JSP, please help

 
Greenhorn
Posts: 11
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,
I have created a struts aplication and deployed it to JBOSS. Initially it was working fine. But when i redeployed the same application, I am getting an error as given below,

exception

org.apache.jasper.JasperException
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:373)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:295)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:245)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:802)


root cause

java.lang.NullPointerException
org.apache.struts.taglib.TagUtils.retrieveMessageResources(TagUtils.java:1161)
org.apache.struts.taglib.TagUtils.message(TagUtils.java:1024)
org.apache.struts.taglib.bean.MessageTag.doStartTag(MessageTag.java:224)
org.apache.jsp.pages.allfiresupportunits_jsp._jspx_meth_bean_message_0(org.apache.jsp.pages.allfiresupportunits_jsp:729)
org.apache.jsp.pages.allfiresupportunits_jsp._jspx_meth_html_html_0(org.apache.jsp.pages.allfiresupportunits_jsp:98)

I tried to rdeploy it agai by restarting the sevrer, but got the same result...
What could be the possible reasons for this error?
Please help me to solve this problem...

Sudheesh K S
 
Ranch Hand
Posts: 78
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator

Originally posted by Sudheesh:
Hi,
I have created a struts aplication and deployed it to JBOSS. Initially it was working fine. But when i redeployed the same application, I am getting an error as given below,

exception

org.apache.jasper.JasperException
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:373)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:295)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:245)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:802)


root cause

java.lang.NullPointerException
org.apache.struts.taglib.TagUtils.retrieveMessageResources(TagUtils.java:1161)
org.apache.struts.taglib.TagUtils.message(TagUtils.java:1024)
org.apache.struts.taglib.bean.MessageTag.doStartTag(MessageTag.java:224)
org.apache.jsp.pages.allfiresupportunits_jsp._jspx_meth_bean_message_0(org.apache.jsp.pages.allfiresupportunits_jsp:729)
org.apache.jsp.pages.allfiresupportunits_jsp._jspx_meth_html_html_0(org.apache.jsp.pages.allfiresupportunits_jsp:98)

I tried to rdeploy it agai by restarting the sevrer, but got the same result...
What could be the possible reasons for this error?
Please help me to solve this problem...

Sudheesh K S




Greetings,


Can you please post the codings for your .jsp too?

Thanks...
 
Sudheesh
Greenhorn
Posts: 11
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello sir,

As you have asked, i am posting the JSP page here,

I am sorry i am not able to post the full html code here because it shows the "<" and ">" symbols are not allowed. I tried with & lt; but no use found...So kindly adjust

%@ taglib uri="/WEB-INF/struts/struts-html.tld" prefix="html"
%@ taglib uri="/WEB-INF/struts/struts-bean.tld" prefix="bean"
%@ taglib uri="/WEB-INF/struts/struts-logic.tld" prefix="logic"

html:form action="/Login.myatlas" focus="userid"
table border="0"
tr BR
td bean:message key="login.label.userid"/
/td
td html:text property="userid" size="20" maxlength="20" value="admin"/ /td
/tr
tr
td bean:message key="login.label.password"/
/td
td html assword property="password" size="20" maxlength="20" redisplay="false" value="atlasadmin"/ /td
/tr
/table


/html:form With best regards,
Sudheesh K S
 
Aaron Ting
Ranch Hand
Posts: 78
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Greetings,

You could try using the "Instant UBB Code" tags which is just below the "Add Reply" button.

Anyway, do ensure that the values either "admin" or "atlasadmin" is defined.

I remember having this error myself when i was learning struts..

So, yeah.. do check it out.

P.S.: If those are defined, do check your struts-config.xml to check if the scope is under "request" or "session".. if its the latter, you shouldn't have the problem of getting those two values..
[ December 20, 2005: Message edited by: Aaron Ting ]
 
Sudheesh
Greenhorn
Posts: 11
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Aaron,

Thanks for your reply, In which context you got this err? I mean How did you get this err? Is it because i am hard coded the userid and passwd to the html tag fields?
I don't think that there is any problem with struts-config file.
Please help...

Regards,
Sudheesh...
 
Good night. Drive safely. Here's a tiny ad for the road:
Thread Boost feature
https://coderanch.com/t/674455/Thread-Boost-feature
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic