Win a copy of Svelte and Sapper in Action this week in the JavaScript forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Ron McLeod
  • Paul Clapham
  • Bear Bibeault
  • Junilu Lacar
Sheriffs:
  • Jeanne Boyarsky
  • Tim Cooke
  • Henry Wong
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • salvin francis
  • Frits Walraven
Bartenders:
  • Scott Selikoff
  • Piet Souris
  • Carey Brown

Struts1 tiles

 
Ranch Hand
Posts: 156
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello
I have a properly configured tiles-defs.xml, have the tiles plugin configure in struts-config.xml and when I try a findForward([namedTilesDef]), it says ...not prefaced with /. What is the nomenclature to be able to forward to a tiles definition?
 
Ranch Hand
Posts: 368
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Chris,

Can you put your code here?
 
Chris Pat
Ranch Hand
Posts: 156
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks
Below is the tiles-defs.xml and the template. All that I am doing in my action is a simple mapping.findForward("defaultReport); and it is reporting unable to find forward "defaultReport". If I define a global forward it states defaultReport does not begin with /. How do I "hook" the forward designation into the tiles-defs? A catch-22. Can you help?
tiles-defs.xml
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>

<!DOCTYPE tiles-definitions PUBLIC
"-//Apache Software Foundation//DTD Tiles Configuration 1.3//EN"
"http://struts.apache.org/dtds/tiles-config_1_3.dtd"><tiles-definitions>;
<definition name="defaultReport" path="/ccAuth15_template00.jsp" >
<put name="title" value="defaultReport"/>
<put name="report" value="/ccAuth15_PO_all.jsp"/>
<put name="applet" value="/ccAuth13_applet.jsp"/>
</definition>
<definition name="posSO" extends="defaultReport" >
<put name="title" value="defaultReport"/>
<put name="report" value="/ccAuth15_soDetail.jsp"/>
</definition>
<definition name="posPO" extends="defaultReport" >
<put name="title" value="defaultReport"/>
<put name="report" value="/ccAuth15_poDetail.jsp"/>
</definition>
</tiles-definitions>

ccAuth15_template00.jsp
<%@ page errorPage="ccAuth15_template00_error.jsp" %>
<%@ taglib uri="/WEB-INF/struts-bean.tld" prefix="bean" %>
<%@ taglib uri="/WEB-INF/struts-html.tld" prefix="html" %>
<%@ taglib uri="/WEB-INF/struts-logic.tld" prefix="logic" %>
<%@ taglib uri="/WEB-INF/struts-tiles.tld" prefix="tiles" %>
<%@ taglib uri="http://displaytag.sf.net"; prefix="display" %>
<%@ taglib uri="http://struts.apache.org/tags-nested"; prefix="nested" %>
<html>
<head>
<title><tiles:getAsString name="title" ignore="true"/></title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff">
<tiles:insert attribute="banner"></tiles:insert>
<tiles:insert attribute="report"></tiles:insert>
<tiles:insert attribute="applet"></tiles:insert>

</body>
</html>
 
Chris Pat
Ranch Hand
Posts: 156
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello
What was needed to stop the error was below. Still a problem in that even though I can, the first time, process and forward to my tiles-defs on the second time I forward and NOTHING happens. No error, no re-processing of the page. The page as an applet in the footer and I am changing the report body depending on the state. How can it be a successful, forward does not change, force the reprocessing of the report body.
<init-param>
<param-name>chainConfig</param-name>
<param-value>org/apache/struts/tiles/chain-config.xml</param-value>
</init-param>
 
Don't get me started about those stupid light bulbs.
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic