• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Jeanne Boyarsky
  • Ron McLeod
  • Paul Clapham
  • Liutauras Vilda
Sheriffs:
  • paul wheaton
  • Rob Spoor
  • Devaka Cooray
Saloon Keepers:
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
  • Frits Walraven
  • Tim Moores
Bartenders:
  • Mikalai Zaikin

Can't get Bootstrap tutorial to work for the life of me

 
Greenhorn
Posts: 3
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I'm trying to get the Struts2 Bootstrap tutorial to run and can't get the webapp to start at all.

I'm following the instructions here:

http://struts.apache.org/2.x/docs/simple-setup.html

and here:

http://struts.apache.org/2.x/docs/hello-world.html

In my catalina.out I get:



and the only previous error I can find is:



I haven't gotten that Exception again, so I'm not totally sure it is related to the first error. I've tried stopping and starting Tomcat and undeploying and redeploying the application and I can only consistently get the first error listed above (Error filterStart). If I remove this:



from my web.xml, the app starts okay, but it is kind of useless without it.

I've been banging my head on the wall trying to get this to work for a while now. I can deploy the blank.war app that comes with struts and it works fine. My from-scratch app is VERY similar and I can't seem to see what the difference is.

I'm on Ubuntu with Tomcat 6.0.14 with Java 1.6.0.03.

Any ideas?
 
Ranch Hand
Posts: 387
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
hi Jeremy,

can you post the rest of your web.xml?

Herman
 
Jeremy Hicks
Greenhorn
Posts: 3
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Sure thing. Here it is:

 
Jeremy Hicks
Greenhorn
Posts: 3
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I figured it out! It had nothing to do with my web.xml.

I had copied over ALL of the jars from the struts lib folder instead of just the five necessary jars.

I went through the extra jars, deleting them one at a time. When I deleted the spring plugin jar (struts2-spring-plugin-2.0.9.jar), everything started working. Is this jar duplicated on the default Java classpath somewhere? I wouldn't think so. Why would this jar being presents cause problems?
 
Why should I lose weight? They make bigger overalls. And they sure don't make overalls for tiny ads:
a bit of art, as a gift, the permaculture playing cards
https://gardener-gift.com
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic