Win a copy of Modern JavaScript for the Impatient this week in the Server-Side JavaScript and NodeJS forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Ron McLeod
  • Paul Clapham
  • Bear Bibeault
  • Junilu Lacar
Sheriffs:
  • Jeanne Boyarsky
  • Tim Cooke
  • Henry Wong
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • salvin francis
  • Frits Walraven
Bartenders:
  • Scott Selikoff
  • Piet Souris
  • Carey Brown

New Forum is "stuck" and can't be deleted

 
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I have a new installation of JForum 2.1.7 running under Tomcat.

I started to set up things this morning, but now I've got a problem with a new forum. I created several forums, the last one being "Problems and Bugs". It didn't show up in the forum list. Looking at the permissions for the Administration group, this new forum is selected in the Restricted Forums list.

If I change Restricted Forums to Allow All and click on Save, the change doesn't "take". The next time I go back into Permissions for the Administration group, "Problems and Bugs" is still selected under Restricted Forums. I've tried to make this change several times. This is true for all groups.

I can't delete the forum until I can get JForum to list it in the Admin Control Panel.

I can see the forum in the database (MySQL). So I'm wondering why the changes aren't being updated in the database, or why they are set incorrectly. Note that other changes to the group get updated correctly.

Is there a safe way to manually remove a forum from the database, or what would I need to modify to correct the permissions problem?


[originally posted on jforum.net by jbucanek]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Second (third?) question. If there's no easy way to solve this, can I just start over by dropping the DBs and rerunning the mysql_data_dump.sql script?
[originally posted on jforum.net by jbucanek]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
If possible, please paste here the contents of you jforum_roles and jforum_role_values tables, and the ID of the forum you're having problems.

Anyway, if the forum does not have any message, you can safely delete it from jforum_forums by hand. The only thing is that it will only be removed from the cache after you restart Tomcat.

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Alas, I've already wiped the database and started over.

I think the problem was related to an issue with trying to restrict access to forums when they are created. I posted that problem to the Questions forum and will file a bug report.

For now, I'm making a point not to modify any of the privileges a forum or category when it is created. Once created, I've had no problems changing its access by editing the groups.

[originally posted on jforum.net by jbucanek]
 
With a little knowledge, a cast iron skillet is non-stick and lasts a lifetime.
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic