Win a copy of Testing JavaScript Applications this week in the HTML Pages with CSS and JavaScript forum!
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Bear Bibeault
  • Ron McLeod
  • Jeanne Boyarsky
  • Paul Clapham
Sheriffs:
  • Tim Cooke
  • Liutauras Vilda
  • Junilu Lacar
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • fred rosenberger
  • salvin francis
Bartenders:
  • Piet Souris
  • Frits Walraven
  • Carey Brown

Getting errors with my dataSource connection on the remote server but not on the local server

 
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
<welcome-file-list>
<welcome-file>index.jsp</welcome-file>
</welcome-file-list>
<resource-ref>
<description>jdbc:mysql://localhost:3306/myData</description>
<res-ref-name>jdbc/myData</res-ref-name>
<res-type>javax.sql.DataSource</res-type>
<res-auth>Container</res-auth>
<res-sharing-scope>Shareable</res-sharing-scope>
</resource-ref>

Yet when I launch the website from the remote tomcat 5.25 server it gives me the above errors. I even have the mysql driver installed in the WEB-INF/ lib folder, still I get the same problems.

Can someone help me solve this problem.
[originally posted on jforum.net by lennox]
 
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand
Posts: 17424
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Very little usefull information here.. but here's some things to check:

The XML above mentions localhost in the jdbc URL... if the DB is on a different server, this won;t work.

Also, have you checked that the server setting allow for remote connections by the id/password you are using? MySQL can be picky about that at times.

Have you checked if there are any firewall issues between you and the remote server? Maybe the firewall is blocking it.
[originally posted on jforum.net by monroe]
 
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic