Last week, we had the author of TDD for a Shopping Website LiveProject. Friday at 11am Ranch time, Steven Solomon will be hosting a live TDD session just for us. See for the agenda and registration link
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Paul Clapham
  • Ron McLeod
  • Jeanne Boyarsky
  • Tim Cooke
Sheriffs:
  • Liutauras Vilda
  • paul wheaton
  • Henry Wong
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Tim Holloway
  • Stephan van Hulst
  • Carey Brown
  • Frits Walraven
Bartenders:
  • Piet Souris
  • Himai Minh

Android Emulator Throwing Error in Eclipse

 
Greenhorn
Posts: 9
  • Likes 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi
I'm new to android and learning its programming from the official android website http://developer.android.com. I was going according to their tutorial but got stuck at one point.
I created the very first app as they told and made some changes so as to show the text box and a button. Created AVD on Eclipse Juno (Version 4.2.0) and ran the application but got below error:

[2012-08-14 22:11:41 - MyFirstApp] Android Launch!
[2012-08-14 22:11:41 - MyFirstApp] adb is running normally.
[2012-08-14 22:11:41 - MyFirstApp] Performing com.adi.myfirstapp.MainActivity activity launch
[2012-08-14 22:11:55 - MyFirstApp] Launching a new emulator with Virtual Device 'NewVD1'
[2012-08-14 22:12:02 - Emulator] Failed to create Context 0x3005
[2012-08-14 22:12:02 - Emulator] emulator: WARNING: Could not initialize OpenglES emulation, using software renderer.
[2012-08-14 22:12:03 - MyFirstApp] New emulator found: emulator-5554
[2012-08-14 22:12:03 - MyFirstApp] Waiting for HOME ('android.process.acore') to be launched...



Below is my code:

AndroidManifest.xml-


strings.xml-


MainActivity.java-


activity_main.xml-


I'm using Android Version 4.1 and have installed Android SDk properly.
I searched internet for solution and tried many options like deleting existing AVD and creating a new one, restarting Eclipse, but none of them worked.

Please guide me as in where am I going wrong.
 
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I am facing the same problem. Did you found the solution?
 
Greenhorn
Posts: 3
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Its working fine with the above config. please clean your code & rebuild it. Go for a fresh run.
 
Ranch Hand
Posts: 87
Android Firefox Browser Java
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
I am facing the same problem?
Did anyone find the answer?
Please help me!
 
Aniket S. Kulkarni
Ranch Hand
Posts: 87
Android Firefox Browser Java
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi!
I found the solution.
Open the AVD manager. Select the already created Virtual Device. Click on edit & add property GPU emulation set its value to yes.
Then restart the eclipse & run the app.

Solution

Hope this will help others too!
 
pie. tiny ad:
Free, earth friendly heat - from the CodeRanch trailboss
https://www.kickstarter.com/projects/paulwheaton/free-heat
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic