• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Campbell Ritchie
  • Devaka Cooray
  • Knute Snortum
  • Paul Clapham
  • Tim Cooke
Sheriffs:
  • Liutauras Vilda
  • Jeanne Boyarsky
  • Bear Bibeault
Saloon Keepers:
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Ron McLeod
  • Piet Souris
  • Frits Walraven
Bartenders:
  • Ganesh Patekar
  • Tim Holloway
  • salvin francis

Need help with IBM Installation Manager  RSS feed

 
Ranch Hand
Posts: 46
Java
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello All,

Hope you had a nice weekend.

I try to install WAS 6.0 in my RAD 7.5. I used the IBM installation Manager to install WAS 6.0 and it gave me error message saying that

"CRIMA1071E: The installation package 'IBM® WebSphere® Application Server Version 6.0 Test Environment' requires components supplied by other packages.
The required components might be supplied by the specified features of the following installation packages:
Package: Rational Application Developer 7.5.0 -- Features: Tools for WebSphere® Application Server, version 6.0

To fix the problem, take one of the following steps:
-- Cancel this installation and install a package with the required features.
-- Cancel this installation and modify the package to add the required features.
The following additional components are required in installation location 'IBM Software Delivery Platform':
In installation context "com.ibm.sdp.eclipse.ide":
Component "com.ibm.rational.was.v60.option" required by component "com.ibm.rational.was.v60.tools.require" is not in the current feature selection
In installation context "com.ibm.sdp.eclipse.ide":
Component "com.ibm.rational.was.v60.option" required by component "com.ibm.rational.was.v60.tools.require" is not in the current feature selection"



I don't know where i can get those components as listed in the messages:

"CRIMA1071E: The installation package 'IBM® WebSphere® Application Server Version 6.0 Test Environment' requires components supplied by other packages.
The required components might be supplied by the specified features of the following installation packages:
Package: Rational Application Developer 7.5.0 -- Features: Tools for WebSphere® Application Server, version 6.0

To fix the problem, take one of the following steps:
-
Component "com.ibm.rational.was.v60.option" required by component "com.ibm.rational.was.v60.tools.require"



Please let me know if you happen to know how to resolve this.



Thanks so much in advance,

Mark
 
Rancher
Posts: 3516
34
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello,

Below are my guesses, but maybe they help you.

Step 1: You install RAD core product.
Step 2: You install WAS 6.0 Test Environment, and it fails because you did not install some component at step 1 -- WAS 6.0 tools.

So, I suggest you to return to Step 1, select RAD in the list of installed products in IBM Installation Manager, click Update and check the WAS 6.0-related support tools were installed with RAD. After that return to Step 2.

HTH,
MZ
 
It's just like a fortune cookie, but instead of a cookie, it's pie. And we'll call it ... tiny ad:
how do I do my own kindle-like thing - without amazon
https://coderanch.com/t/711421/engineering/kindle-amazon
  • Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
Boost this thread!