• Post Reply Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic
programming forums Java Mobile Certification Databases Caching Books Engineering Micro Controllers OS Languages Paradigms IDEs Build Tools Frameworks Application Servers Open Source This Site Careers Other Pie Elite all forums
this forum made possible by our volunteer staff, including ...
Marshals:
  • Tim Cooke
  • Campbell Ritchie
  • Paul Clapham
  • Ron McLeod
  • Liutauras Vilda
Sheriffs:
  • Jeanne Boyarsky
  • Rob Spoor
  • Bear Bibeault
Saloon Keepers:
  • Jesse Silverman
  • Tim Moores
  • Stephan van Hulst
  • Tim Holloway
  • Carey Brown
Bartenders:
  • Piet Souris
  • Al Hobbs
  • salvin francis

Starting an application on server2 using wsadmin/jacl

 
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello dear community,

Environment: WebSphere Base Installation of WAS 5.0

First my steps, which i've done using JACL and wsadmin:
1) create new server server2
2) start the server2 using startServer.sh
3) install an application on server2

Now i have the problem to start this application on server2.
Using JACL i tried to start certain application in the listed applications. Trying to reach the ApplicationManager of the server2 i get an empty entry. There exists only an ApplicationManager on server1. By trying to start this application i get an error: " The <Application> is not installed".

After restarting the server2 is this application started, but i want to start the application in the running time of server2.

Could you please tell me, if there is any possibility to do this??

Thanks
[ September 13, 2006: Message edited by: Konstantin Kersch ]
 
author and cow tipper
Posts: 5006
1
Hibernate Spring Tomcat Server
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Here's a little script I use to stop and start resources:

set NodeName {@NodeName@}
set ServerName {@ServerName@}

set NodeId [$AdminConfig getid /Node:$NodeName/]
if {$NodeId == ""} {
puts stdout "ERROR: Node $NodeName does not exist, no Action taken"
exit
}

set ServerId [$AdminConfig getid /Node:$NodeName/Server:$ServerName]
if {$ServerId != ""} {
puts stdout "Server $ServerName does exist, no Action taken"
exit
} else {
set ServerNameList [list name $ServerName]
set serverAttrs [list $ServerNameList]
$AdminConfig create Server $NodeId $serverAttrs

#check for success
set ServerId [$AdminConfig getid /Node:$NodeName/Server:$ServerName]
if {$ServerId != ""} {
puts stdout "Server $ServerName successfully created."
$AdminConfig save
} else {
puts stdout "ERROR: Server $ServerName could not be created."
exit 1
}
}

There's a few more WebSphere 5 JACL scripts on my website:

http://www.technicalfacilitation.com/get.php?link=scripts

Good luck.
 
Konstantin Kersch
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
    Number of slices to send:
    Optional 'thank-you' note:
  • Quote
  • Report post to moderator
Thank you Kameron for showing how to create a a new server , but this is not a problem, i've done this already.
The server2 is created on the same node as server1 and it is starting and stopping very well..

My problem is to start an application using wsadmin / JACL on server2 at the running time of the server2..
[ September 14, 2006: Message edited by: Konstantin Kersch ]
 
You showed up just in time for the waffles! And this tiny ad:
Building a Better World in your Backyard by Paul Wheaton and Shawn Klassen-Koop
https://coderanch.com/wiki/718759/books/Building-World-Backyard-Paul-Wheaton
reply
    Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic