Win a copy of Modern JavaScript for the Impatient this week in the Server-Side JavaScript and NodeJS forum!

Ayman Jaffar

Ranch Hand
+ Follow
since Sep 06, 2000
Cows and Likes
Cows
Total received
0
In last 30 days
0
Total given
0
Likes
Total received
0
Received in last 30 days
0
Total given
0
Given in last 30 days
0
Forums and Threads
Scavenger Hunt
expand Ranch Hand Scavenger Hunt
expand Greenhorn Scavenger Hunt

Recent posts by Ayman Jaffar

Hi Guys,
By default JRadioButtons are not selected, but when I select one radio button, and then press the clear button, they DONT come back to that formal status. I've searched through all the methods for RadioGroup but was unsuccessful in finding a solution to this problem (deselecting all the JRadioButtons) does anyone have a suggestion.
thx,
Ayman.
17 years ago
hi,
I'm getting a java.sql.SQLException in the Bussiness Component Project Wizard. I made the connection using "Oracle JDBC Thin" and the connection works fine, then I click next to give the package name and when I click next again, I get the java.sql.SQLException runtime error and I don't see the user scott for which I created and tested the connection in the schema combo box of the next page in the "Buss Comp. Proj. WIZARD" wizard nor do I see any tables.
I also tried it with jdk1.3 support and it didn't work. jdk1.3 was installed succefully in jdeveloper because you can see in the about dialog box.
can someone please shed some light here. Whats weirder is that I'm following the same exampe in chapter 1 of the JDeveloper3 Handbook and thats about 40 dolloars down the drain.
My OS is Windows2000 server, I'm using JDeveloper 3.2 with oracle 9i
thanks.
ayman.
[ July 03, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
Thanks alot guys.
I just saw this post, and wow, thanks for the replies.

[ July 01, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
18 years ago
Hi,
I have a win2000 server OS and tomcat4.0 but this "tag library descriptor" is getting an error when trying to parst it.
why?
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>
<!DOCTYPE taglib PUBLIC "-//Sun Microsystems, Inc.//DTD JSP Tag Library 1.1//EN" "http://java.sun.com/j2ee/dtds/web-jsptaglibrary_1_1.dtd">;
<taglib>
<tlibversion>1.0</tlibversion>
<jspversion>1.2</jspversion>
<shortname>csajsp</shortname>
<info>
A tag library from Core Servlets and JavaServer Pages, http://www.coreservlets.com/.
</info>
<tag>
<name>example</name>
<tagclass>coreservlets.tags.ExampleTag</tagclass>
<info>Simplest example: inserts one line of output</info>
<bodycontent>EMPTY</bodycontent>
</tag>

</taglib>

:roll:
ayman
[ June 29, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
18 years ago
JSP
Thanks for this reply, it helped alot, but why won't the following work when added to the same jsp file ?


ayman.
[ June 29, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
18 years ago
I'm actually reading a ref. book by marty hall. I still don't know were to define the parameter ?
Could you be more specific please.
Is it possible to embed the parameter definition, instead of create a text item and etc...
thanks.
[ June 26, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
18 years ago
How come
<%= request.getParameter("testParam") %>
always return null, this is my code:
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>JSP ExpressionsZZZZ</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<H2>JSP Expressions</H2>
<UL>
<LI>Current time: <%= new java.util.Date() %>
<LI>Your hostname: <%= request.getRemoteHost() %>
<LI>Your session ID: <%= session.getId() %>
<LI>The <CODE>testParam</CODE> form parameter:
<%= request.getParameter("testParam") %>
</UL>
</BODY>
</HTML>

thanks.
18 years ago
It's now working for me.
I went to the directory where the .java files were stored and at the dos prompt typed "javac *.java" and it worked!!!
thanks.
[ June 24, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
18 years ago
Howdy again,
My OS is "Windows 2000 Server"
1- I have a package called "coreservlets"
2- I have two classes in the package, one is called "ServletUtilites" and the other is "HelloWWW3"
3- "HellowWW3" which is using "ServletUtilites" class, isn't compiling because it's not recognizing the "ServletUtilities" which is in the same package
4- the error that I get is.
C:\jakarta-tomcat-4.0.4\webapps\ROOT\WEB-INF\classes\coreservlets\HelloWWW3.java:13: cannot resolve symbol
symbol : class ServletUtilities
location: package coreservlets
out.println(coreservlets.ServletUtilities.headWithTitle("Hello WWW") +
^
1 error
I've set the classpath "%classpath%;.;C:\jakarta-tomcat-4.0.4\common\lib\servlet.jar"
so why isn't HelloWWW3 compiling.
thanks.
[ June 24, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
18 years ago
okay,
if I set the classpath variable and restart my machine it works, so I don't have change the location of the servlet.jar file.
But thanks, becuase without this advice I wouldn't have thought of restarting the computer.

[ June 24, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
18 years ago
Hi,
I ran the tomcat and also executed the Servlet and JSP examples succesfully
But I can't compile my HelloWorld.java class which uses servlet technology.
My OS is 2000 server.
but I get compile errors telling me packages of javax.servlet not recognized and etc... . Am I missing out on something. :roll:

1- I'm using tomcat 1.4.0 and My OS is 2000 server
2- I put the file in "C:\jakarta-tomcat-4.0.4\webapps\ROOT\WEB-INF\classes\"
3- I've set the classpath as ".;C:\jakarta-tomcat-4.0.4\common\lib\servlet.jar"
thanks.
18 years ago
It works,
I've got tomcat now and Servlets and JSPs are working.
I turned off the IIS service then I shut down and restarted tomcat.
and yes, your right, the dialog box (that asked for password and username) isn't related.
thanks to all.
18 years ago
Result is :
I'm getting page cannot be displayed.
Okay, these are the steps
1- unzipped tomcat to the C:/ drive so that the folder of the "conf"
looks like C:/jakarta-tomcat-4.0.4/conf
2- set the PATH variable to C:/j2sdk1.4.0_01/bin and when I did "java -version" in the dos prompt it also worked as 1.4 etc...
3- created and set the JAVA_HOME = c:/j2sdk1.4.0_01
4- Turned on Servlet Reloading by adding <DefaultContext reloadable="true"/>
to the end of the paragraph specified in java Boutique.com and in other web sites.

5- double clicked on C:/jakarta-tomcat-4.0.4/bin/startup.bat
6- typed http://localhost:80/
then I get page cannot be displayed
thanks
[ June 22, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
[ June 22, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
18 years ago
when I run start tomcat and then type
"http://localhost:8080/"; I get Error 401 (Unautherized is displayed), why ??
I have a windows 2000 server O.S. and am loged in as administrator.
note: that I went to the links specified her to set up tomcat (java_home and etc.)
Is it me, or is there somethin' missin'


ayman.
[ June 19, 2002: Message edited by: Ayman Jaffar ]
18 years ago
Thank you Carl Trusiak my program "SimpleServer.java" is now working becuase I set "ServerSocket s = null;"....exactly as you said !!
I've jdk 1.3 and I guess it is a bug.
I've just finished runnig both "SimpleClient.java" and "SimpleServer.java" and they're both workin' fine.
Thanks again.

[This message has been edited by Ayman Jaffar (edited January 09, 2001).]