This week's book giveaway is in the Testing forum.
We're giving away four copies of Data Structures the Fun Way: An Amusing Adventure with Coffee-Filled Examples and have Jeremy Kubica on-line!
See this thread for details.

sergio_mr

Greenhorn
+ Follow
since Sep 26, 2002
Merit badge: grant badges
Cows and Likes
Cows
Total received
0
In last 30 days
0
Total given
0
Likes
Total received
0
Received in last 30 days
0
Total given
0
Given in last 30 days
0
Forums and Threads
Scavenger Hunt
expand Ranch Hand Scavenger Hunt
expand Greenhorn Scavenger Hunt

Recent posts by sergio_mr

Hi Everybody...
I have a new topic...
I had been working with Apache-1.3.26 + Tomcat-4.0.5 and mod_jk.
I used password configured in the .htaccess of mi web pages, but when a I try to execute it I get a "java.lang.NullPointerException" error
But if I used Tomcat 4.0.1 I don't have this error
which could be the cause???
Thanks a lot...
20 years ago
Hi Everybody...
Somebody know how I can get tuning and performance in Tomcat 4.0.1, i'm using apache 1.3.26 jdk-1.3, and the mod_jk connector, but I don't know wich are the paramters that I need to set by get a best performance in mi conections...
I hope somebody can helpme
Tanks a lot...
20 years ago
Hi...
This is my pool setting in weblogic console:
PoolName:mypool
Driver:weblogic.jdbc.oci.Driver
URL:jdbc:weblogic racle
Props:user=user1;password=pass1;
server=10.0.1.2
This is my config.xml file:
<JDBCConnectionPool DriverName="weblogic.jdbc.oci.Driver"
InitialCapacity="1" MaxCapacity="5" Name="mypool"
Properties="user=user1;enable=true;password=pass1;server=10.0.1.2"
Targets="myserver" URL="jdbc:weblogic racle"/>

And this is my tnsnames.ora file:
INSTANCE.DOMAIN =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS_LIST =
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = 10.0.1.2)(PORT = 1521))
)
(CONNECT_DATA =
(SERVICE_NAME = instance)
)
)

I have configured my enviroment variables and I can connect by sqlplus...but by dbping or by the connection pool I haven't
I hope you can helpe...
Regards
20 years ago
Hi everybody...
I posted a Topic last week about this problem...
Well, the problem continued, however I probe the connection by "sqlplus" of my client to my server, and it was succesfull... and dbping is ok with ORACLE_THIN, but with ORACLE driver fails.
I reviewed my NET8 config, and Ithink it's ok.
My server is Solaris 7 with Oracle 8.1.7, and mi client is RedHat Linux 7.2 with Oracle Client 9.0.1... it could be the problem???
I Think no, because the connection by sqlplus is ok...
I hope somebody can helpme please...
Thanks a lot
20 years ago
Hi Chris
When I execute tnsping, this is the result:
# tnsping 10.0.0.1
TNS Ping Utility for Linux: Version 9.0.1.0.0 - Production on 26-SEP-2002 17:31:04
Copyright (c) 1997 Oracle Corporation. All rights reserved.
Used parameter files:
/home/bd/oracle/network/admin/sqlnet.ora
Used HOSTNAME adapter to resolve the alias
Attempting to contact (DESCRIPTION=(CONNECT_DATA=(SID=*)(SERVICE_NAME=10.0.0.1))(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=10.0.0.1)(PORT=1521)))
OK (0 msec)

I'm going to check the Net8 configuration...
Thanks a lot
Regards...
20 years ago
Hi everybody...
I had read all the topics in this forum about my problem, but don't have yet the solution.
I have installed in a server
RedHat 7.2
Oracle Client 9.0.1
WebLogic 6.1
And in an other server
Oracle Database 8.1

The error message is:
java utils.dbping ORACLE user password host ort:instance
Starting Loading jDriver/Oracle .....
---------- LOGIN ERROR CODE: 24327
Error encountered:
java.sql.SQLException: ORA-24327: need explicit attach before
authenticating a user - (user/********@host ort:instance)
at
weblogic.db.oci.OciConnection.getLDAException(OciConnection.java:164) at
weblogic.jdbc.oci.Driver.connect(Driver.java:112)
at java.sql.DriverManager.getConnection(DriverManager.java:512)
at java.sql.DriverManager.getConnection(DriverManager.java:141)
at utils.dbping.main(dbping.java:167)

My variables are:
echo $ORACLE_PATH
/home/oracle
echo $PATH
/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/local/java/bin:/usr/weblogic/wlserver6.1/bin:/usr/weblogic/wlserver6.1/bin/oci901_8:/home/oracle/bin
echo $CLASSPATH
/usr/local/java/lib/tools.jar:/usr/weblogic/wlserver6.1/lib/weblogic_sp.jar:/usr/weblogic/wlserver6.1/lib/weblogic.jar:/usr/weblogic/wlserver6.1/lib/weblogic_sp.jar:/usr/weblogic/wlserver6.1/lib/weblogic.jar:/usr/weblogic:/root/bea:/usr/weblogic/wlserver6.1/samples/eval/cloudscape/lib/cloudscape.jar:/home/oracle/lib:/home/oracle/JRE:/home/oracle/jlib:/home/oracle/rdbms/jlib:/home/oracle/network/jlib:/home/oracle/jdbc/lib/classes12.zip:/home/oracle/jdbc/lib/classes12.jar
$LD_LIBRARY_PATH
/usr/weblogic/wlserver6.1/lib/linux/i686:/usr/weblogic/wlserver6.1/lib/linux/i686/oci901_8:/home/oracle/lib:/home/oracle/jdbc/lib

And I don't known where is the problem, can you helpme please???
regards...
20 years ago